Maksu- ja toimitusehdot

Myymme ja toimitamme tuotteita ainoastaan Suomeen
Ikäraja / Alle 18-vuotiaalta vaaditaan aina huoltajan tekemä tilaus
Tuotteiden hinta Tuotteiden hinnat on mainittu tuote-esittelyjen yhteydessä. Kaikki hinnat ilmoitetaan euroissa ja sisältävät arvonlisäveron. Toimituskulut lisätään tuotteiden yhteissummaan. Vaihtuvat nettitarjoukset koskevat uusia tilauksia. Kaikista myynneistämme vastaamme vain laskutettuun hintaan saakka.Tuotteiden hinnat verkkokaupassa voivat poiketa hinnoista puutarhalla teemapäivien aikana.

 

Maksutavat Tilaus maksetaan tilauksen yhteydessä valitulla maksutavalla. Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Visma Pay, joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Visma Payn verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Visma Pay tai Paybyway Oy. Visma Pay välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

 
Maksupalvelun yhteystiedot: Visma Pay, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4) Sähköposti: helpdesk@vismapay.com Puhelin: 09 3154 2037 (arkisin klo 8-16)
 

Tilausten toimitus Tilauksia postitetaan arkipäivisin, yleensä maanantaista keskiviikkoon. Toimituskulut määräytyvät valitun toimitustavan, mahdollisten lisäpalvelujen, tilauksen painon ja koon mukaan. Näet toimituskulut verkkokaupan kassatoiminnossa ennen tilauksen lopullista hyväksymistä. Toimitustavaksi voi myös valita noudon Taimimoisiolta. Tällöin ei tule lähetyskuluja. Kun tilaus on kerätty valmiiksi puutarhalla, imoitamme sähköpostitse tai puhelimitse milloiun noudettavissa. Toimitusaika tilauksille vaihtelee sesongin mukaan. Kevätsesongin ollessa toukokuussa kuumimmillaan toimitusaika voi olla 2 -3 viikkoa. Tilaukset toimitetaan tilausjärjestyksessä, ellei toisin ole sovittu. Taimia toimitetaan koko kasvukauden ajan. Tilausta mahdollisesti koskevat reklamaatiot on tehtävä 14 vrk:n kuluessa taimien vastaanottamisesta. Reklamaatiot kuljetukseen liittyen on tehtävä välittömästi. Taimilähetykset on lunastettava viipymättä niiden saavuttua noutopaikkaan. Mikäli tilausta ei ole lunastettu riittävän nopeasti saapumisilmoituksen vastaanottamisesta, emme vastaa kasvien mahdollisesta kuivumisesta johtuvia vahinkoja.

 

Takuu Noudatamme Viherympäristöliiton takuuehtoja. Reklamaatiot kasvuunlähdöstä monivuotisten osalta on tehtävä 45 vuorokauden sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Kasvuunlähtötakuu ei ole yli talven takuu. Mahdollisia talvivaurioita emme korvaa.  Uutuus- ja erikoiskasvit vaativat aina talvisuojauksen sekä oikeanlaisen kasvupaikan. Takuuta ei anneta taimille, joita on käsitelty tai istutettu annettujen ohjeiden vastaisesti tai säilytetty postissa/Matkahuollon toimipisteissä liian kauan.

 

Lähetysten seuranta Ilmoittaessasi tilauslomakkeessa matkapuhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi lähetämme sinulle seurantakoodin, jonka avulla voit seurata lähetyksesi kulkua. Koodi lähetetään samaan aikaan kun paketti lähtee puutarhalta.

 
 

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.